Събития

Благотворителен концерт „Високо“

Ние сме група млади хора, обединени от идеята да съхранят паметта на своя приятел Гален – студент по медицина, който през 2020 г. се отправи към звездите и ни завеща своите мечти, идеали и своята сила. Съхраняваме го във всяка форма, в която можем да го видим – музика, поезия, медицина…

Най-смелата ни цел е да създадем заедно Академия за природни науки ,,Гален Темелков“, която да се простира ВИСОКО, близо до звездите. Ние искаме да й вдъхнем живот, да оставим частица от себе си в нея и да я превърнем в място за обучение и срещи на млади и вдъхновяващи личности, които заедно да реализират своите визии за света.

Началото поставихме с БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ КОНЦЕРТ „ВИСОКО“.

Изпълнителите, които застанаха зад идеята са:
P. I. F. и Владимир Михайлов, Мила Роберт, The Lefties, Attaxic

Благодарим на всички за подкрепата и вярата в нас!


Благотворителен Коледен базар 2022

Една от инициативите на Фондация “ Гален Темелков“ е Благотворителния Коледен базар, който провеждаме за трета поредна година. На базара бяха представени ръчно направени картички, играчки и украса, сътворени от членовете на Фондацията, доброволци и приятели.

През трите години базара се провежда в град Шумен като събраните средства се използват за проекта ни „Пътят на Хипократ“, с който подкрепяме кандидат-студенти и студенти по медицина.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Шумен, която ни предоставя напълно безвъзмездно място, където да го реализираме – една от Коледните къщички на ежегодния Коледен базар в града.

През 2022 г. събраните средства са на стойност 1332,22 лв.


Благотворителен концерт „Една година по-високо“

За отминалата една година станахме свидетели на много промени, преминахме множество препядствия, научихме нови неща и сам за себе си всеки имаше възможност да си извади поука от трудностите и да надгради личността си. Година след основаването на фондация ,,Гален Темелков”, на 21-ви май, се проведе благотворителен концерт, с който отбелязохме преди всичко, че заедно успяхме да стигнем и ,,по-високо”. Концертът се проведе под надслов ,,Eдна година по-високо” и обхвана в заряда си усещането за това, че сме една година по-мъдри, по-сплотени, по-вярващи и по-извисени. За деня на събитието прогнозата за времето ни обеща дъжд, но ние си казахме ,,Няма да вали!” и благодарение на позитивния заряд и желанието, с което се случваше работния процес, отпратихме облаците.

Събитието бе стартирано с ,,Работилница за лекари”, където студенти по медицина от МУ-Варна и филиалът в Шумен, с помощта на представители на БЧК-Шумен, демонстрираха на най-малките посетители как се оказва медицинска помощ, но не само върху хора или манекени, а и върху играчки! Децата се учеха от професионалистите и им помагаха, а може би сред малчуганите са били и бъдещи медици…

Водещият на концерта Киркор Паносян, който като приятел на фондацията не веднъж е заставал до нас, откри концерта и приветства нашите гости. Старт на концерта бе даден от спортен клуб Реално айкидо, зрителите станаха свидетели на демонстрации на защитни хватки и действия при самоотбрана. След тях на сцената се качиха шуменските таланти – Габриела Живкова, Антоана Димитрова, Полина Младенова, Христина Лечева, Славея Иванова и Кристиана Атанасова.

Членове на фондацията представиха на публиката миналогодишните стипендианти и споделиха, че нямат търпение да се запознаят с бъдещите медици, на които ще бъдат отпуснати стипендии и тази година. За учебната 2020/2021 година фондация ,,Гален Темелков” отпусна 3 стипендии – на студент от специалност Медицина към МУ-Варна – Розен Григоров, и на двама кандидат-студенти от ППМГ „Нанчо Попович“ – Диана Неделчева и Мелих Бедри. Тази година фондацията ще отпусне осем стипендии и награди. Концерът беше благотворително насочен, на три места около сцената бяха поставени ,,кутиите на доброто”, където всеки желаещ можеше да подкрепи, с избрана от него сума, дейностите на фондацията. Събраната сума беше 531, 75 лв., което още веднъж показа съпричастието на общността на Шумен към целите ни.

След емоционалното изпълнение на последната песен от репертоара предвиден за концерта, на сцената се качиха ансамбъл ,,Шумен” и децата от ДТА „Веселяче“, като техните изпълнения заредиха с положителна енергия всички присъстващите. Край на концерта бе поставен с изстрелването на заря, когато всички погледнахме ,,Високо” към небето и в ушите ни все още се чуваха гайдите на момчетата, които излязоха на сцената с нас.

И нека бъде…

AD ASTRA PER ASPERA!


Благотворителен Коледен базар

Фондация „Гален Темелков“ продължи с благотворителните инициативи, като в периода 12.12 – 19.12.2020 г. организирахме Благотворителен Коледен базар в Шумен. С изключителната подкрепа на Община Шумен, която ни предостави напълно беззвъзмездно място, където да реализираме събитието – Коледна къщичка № 5 пред драматично-куклен театър „Васил Друмев”. На Коледния базар се представиха различни предмети, които са изработени и предоставени от членовете на Фондацията, доброволци и деца от различни училища и формации.
Това ни позволи да спечелим още повече поддръжници на Фондацията, както и да съберем средства за стартиране на вторият ни проект – Академия за природни науки. Проект, който е свързан със създаването и обурудането на помещения (учебен кабинет и библиотека), където безплатно ще се обучават и мотивират бъдещите и настоящите студенти от медицинските специалности в МУ-ти и колежи в страната. Желание да изнасят безплатни лекции вече са заявили преподаватели от МУ – Варна.
Бяхме подкрепени от фирми – Спално бельо „Сладък Сън“ – бутик ; Уни Арт ООД; Бутик за красота „Beauty Code“,- и частни лица, които изработиха за нас и ни предоставиха различни предмети, изложени на самия базар, на които благодарим сърдечно за подкрепата на каузата!


Благотворителни концерти на Фондация „Гален Темелков“.

Благотворителните концерти на Фондация „Гален Темелков“ донесоха светлина, вяра и копнеж към доброта. Вярата, че можем да променяме, да съзиждате, да творим заедно! Тези изключителни млади хора, момичетата и момчетата от Фондацията, доказаха, че могат да проправят Път и да го извървят с чест, достойнство и лоялност. Те знаят, че един човек може да спаси с вярата си целия свят. Представете си, какво могат да направят заедно!

Благодарение на всички Вас, на изключителните личности, които ни подадохте ръка, и на безкрайната и чиста отдаденост на момчетата и момичета, събрахме необходимите средства за двете пълни стипендии за кандидат-студент по медицина от ППМГ „Нанчо Попович“ – Шумен и на студент от МУ – Варна.

Благодарим Ви! За вярата, куражът и обичта!

Orlin Pavlov Stefan Valdobrev Mariana Popova Veselin Plachkov Ilin Papazyan-Artist page Hristina Lecheva Kristiana Atanasova Gabriela Jivkova Керана и Космонавтите Кристиян Иванов Polina Mladenova Славея Иванова Кrikor Panosian

This image has an empty alt attribute; its file name is Варна-489-1024x683.jpg

ВИСОКО!

This image has an empty alt attribute; its file name is 117713027_149640593483170_925082173792133951_n.jpg

Окрилени от вашето съпричастие и подкрепа, решихме да инициираме поредица от благотворителни събития, с които да наберем средства за следващите етапи на първия си проект, както и за стартиране на останалите каузи на фондацията. Първите две от тези благотворителни събития са двата благотворителни концерта, които Фондация „Гален Темелков“ организира в Шумен и Варна, с изключителната подкрепа на общините Шумен и Варна! Към тях се присъединиха и едни от най-популярните имена на българската сцена, които в това трудно за културата и за артистите време, всички до един напълно безсребърно застанаха зад каузата ни: Стефан Вълдобрев, Веселин Веселинов – Еко, Иван Лечев, Стоян Янкулов – Стунджи, Мариана Попова, Веселин Плачков, Орлин Павлов, Откритията на „Гласът на България“ – Керана, Илин Папазян и много други, заставащи зад идеята за възкресение на българския дух, същинската национална принадлежност и добродетели.
Водещ на двете събития: популярният радиоводещ Крикор Паносян.

Благотворителният концерт в Шумен е на 19 септември 2020г., в Студентски парк, начало 18,30 часа. Със специалното участие на Мариана Попова, Орлин Павлов и Веселин Плачков. Участват още Христина Лечева, Славея Иванова, Gabby G, Кристиана Атанасова и Kicko.

Благотворителният концерт във Варна е на 25 септември 2020г., в Летен театър, начало 19,00 часа. Със специалното участие на Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, Мариана Попова, откритията на Гласът на България – Керана и Космонавтите и Илин Папазян.
Участват още Полина Младенова, Горан Димитров и Боряна Георгиева.

Поради ограничения заради пандемията от Covid 19 с цел обезпечаване на безопасно място за всички присъстващи на концерта, безплатните пропуски за събитието, желаещите могат да получат, като се свържат с нашите разпространители на телефони: 0894736252, и 0894688281,
за да резервират пропуска си, или – на място – на датата на събитието.
Благодарим им от все сърце! ПОКЛОН!
ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА СЕ СРЕЩНЕМ!
ДО СКОРО!
AD ASTRA PER ASPERA!