РАБОТИЛНИЦА ЗА ЛЕКАРИПо повод Деня на българския лекар (19 октомври), Фондация „Гален Темелков“, с финансовата подкрепа на Община Шумен и съдействието на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“, организира „Работилница за лекари“. Събитието се проведе на 23 октомври 2022 (неделя) от 10:00 до 18:00 часа във фоайето на театъра. Събитието беше отворено за всички възрастови групи и протече под формата на уъркшопове, в които студенти от МУ-Варна и Филиал – Шумен показваха по интересен и атрактивен начин манипулации и дейности от реалния живот на лекарите и медицинските специалисти.

За малките (деца от детски градини и ясли) уъркшопът ще протече под формата на игра, в която ще си избират играчка („пациент“), който прегледахме по реда в болницата и заедно „излекувахме“.

Средната възрастова група (деца в предучилищна възраст и ученици от начален етап), с помощта на схеми и флашкарти се запознаха с различните органи и системи в човешкото тяло.
На по-големите (ученици от гимназиален етап, кандидат-студенти, студенти 1-2 курс) показахме основните хирургически шевове и възли.

Радваме се, че събитието пожъна такъв успех и заедно зарадвахме толкова деца, показвайки им вълшебният свят на медицината. Планираме „Работилница за лекари“ да се превърне в ежегодно събитие, където заедно да отбелязваме Денят на българския лекар и да научаваме нови и полезни неща.