НАЦИОНАЛЕН СТРИЙТБОЛ ТУРНИР GT 3×3През 2022г Фондация „Гален Темелков“ организира първият си Национален баскетболен турнир – Shumen GT 3×3.  Турнирът се проведе на 14-15 май, като в двата дни участие взеха много деца, младежи и мъже, разпределени в четири възрастови групи (момчета до 14г., момчета до 16г., момчета до 18г. и мъже над 18г.). Срещите се играха на хеликоптерната площадка на Шуменското плато (до паметника „Създатели на Българската държава“).
В първия ден на турнира играха подрастващи, като за класиралите се на 1-во, 2-ро и 3-то място от всяка възрастова група имаше страхотни предметни награди!

Всички мачове от турнира бяха излъчени НА ЖИВО във facebook и youtube! За всички възрасти освен отборните надпревари имаше и конкурси по стрелба от зоната за три точки, а във втория ден от турнира (15.05) и конкурс по забивки!

За да е празникът ни завършен след финала на турнира организирахме рап-концерт, в който участие взеха едни от най-любимите български изпълнители – Dim4ou, Боро Първи, 42.
Турнирът се организира от Фондация „Гален Темелков“, The Kings’ Tournament и 3×3 България със съдействието на Българска Федерация Баскетбол и подкрепата на Община Шумен, ТЕСИ ООД, Алкомет АД, Фикосота ООД.