Лицата на Фондацията

Mомичетата и момчетата на Фондацията са ядрото, около което се завихрят идеите, енергиите на доброто и действията, водещи към осъществяване на проектите ни. Ядрото, от което тръгна фондация „Гален Темелков“, за да извърви пътя „AD ASTRA PER ASPERA“…

В поредицата визитки, искаме да ви представим тези момичета и момчета с имената и лицата им, с личностните и обществените им проекции, с индивидуалните им пътеки, със собствените им думи.


Ивайло Иванов Недялков, Изпълнителен директор.

Наричат ме Ивайло, Ивака или Иво. На 20 години съм. Незрял второкурсник в МУ-Варна. Ентусиаст-танцьор, вечен оптимист. Мото в живота: “Carpe diem!”-”Живей за мига!” Ако някога сте чели книгите/гледали филмите “Властелина на пръстените”, “Хари Потър”, “Ерагон”- ние с Гален сме Фродо и Сам, Хари и Рон, Ерагон и Роран – не баш братя, но най-близкото до него. Отговорността, Изпълнителен директор на Фондацията (или както между нас си “Задругата”), е нещо доста голямо и непосилно за един 20-годишен хлапак, но заедно ще успеем да покажем, че „светлина има и в най-тъмните места и има кой да светне лампата“. Както Малкият принц е казал: „Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да им обясняват и обясняват”. Затова ще ви покажем в действие как се сътворява Път и ще го извървим заедно с моя брат по дух – Гален.


Катерина Великова, член на Управителния съвет.

Казвам се Катерина Великова и съм член на Управителния съвет на фондация „Гален Темелков”.  Уча в Медицински колеж-Варна. С Гален сме приятели от деца и той винаги ще бъде част от мен, както и има специално място в сърцето ми. Споделяли сме прекрасни моменти в живота и никога не бих позволила този невероятен човек да бъде забравен. Във фондацията съм, именно защото чрез нея искам да съхраня спомена за моя скъп приятел и да предам цялата си положителна енергия за създаването и развитието на един по-справедлив свят за нуждаещите се, за всички нас.


Милен Чолаков, член на Управителния съвет.

Казвам се Милен Чолаков, на 20 години съм от град Шумен. Изучавам медицина в МУ-Варна, като едновременно с това се занимавам професионално с баскетбол и фитнес. Мото в живота: „Mens sana in corpore sano” – „Здрав дух в здраво тяло“. Вярвам в това, че човек трябва да се стреми към баланс между физическото и психическото си развитие. Заедно с Гален бяхме в ежедневни борби и с доброто и с лошото в живота, до последния му ден. Но неговото дело и участие не завършват със земния му път, а именно се прераждат и разрастват в едноименната фондация, която с помощта на невероятни млади хора създадохме! Винаги с нас!


Момчил Тонев, член на Управителния съвет.

Казвам се Момчил Тонев – на 24 години съм! Предстои ми дипломиране в Медицински университет – Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и полагане на Хипократова клетва. Но днес, аз се заклевам пред Вас, че с ръцете си и ума си не само ще лекувам, но и ще прегръщам. Така прегръщам едно небооко момче – Гален Темелков, чието име носи тази фондация. С него ще вървя рамо до рамо в идеята за един по-добър свят! Ще следваме светлината и няма да губим вярата си в чудото, ще подслоняваме човеколюбието и ще утешаваме с любов! Това е моята причина да съм тук!


Петър Тончев, член на Управителния съвет.

Казвам се Петър Тончев, 21 год., член на Управителния съвет. Станах част от Фондацията, защото Гален е мой много близък приятел, винаги съм го приемал като брат, и искам името му да живее вечно, както и делата му, проявени чрез нас. Ще давам всичко от себе си и ще се раздам за всеки проект на Фондацията и за всеки, който има нужда от нас. Вярвам и ще се боря добрите дела да останат и да стават все повече.


Десислава Петрова, представител МУ и колежи.

Казвам се Десислава Манолова Петрова, 19 години, студентка по медицина в МУ-Варна. Зад изборът ми да съм част от фондация „Гален Темелков“ стои личен мотив – един невероятен млад човек, целеустремен и борещ се, за да постигне мечтите си. Мой ПРИЯТЕЛ. Не може пътят на такъв човек да спре, заради това като член на фондацията съм един от хората, които ще продължат пътя на Гален. В ядрото на фондацията са именно такива нахъсани и целещи се в успеха хора, обединени от общи идеали, всеотдайни и готови да помагат. Като човек, още повече бъдещ лекар, мое задължение и отговорност е да помагам на околните. Поради тези причини съм част от фондация „Гален Темелков“ и ще работя с много усърдност, старание и желание, за да се реализира всеки един проект на фондацията.


Галя Гавраилова, представител за Западна България.

Казвам се Галя Гавраилова, студент в Художествената академия. Аз съм част от Фондацията, защото Гален е една вечна част от мен. За да продължа неговото призвание и да съхраня добротата на сърцето и духа му, които да дават пример колко истински и достоен може да бъде човек. Живеем във времена, в които света се намира в душевна безпътица. И ако Фондацията не може да бъде компасът, то поне може да начертае ориентир за откриването му… За възтържествуването на идеалите, горящи в синия пламък в очите на едно вечно момче.


Ива Рижова, представител за Източна България.

Казвам се Ива Рижова и уча медицина в Медицински университет – Варна. Всъщност първата ми любов бяха танците и ще продължавам да танцувам и професионално, и за себе си, докато мога. Комбинацията балерина-лекар може да е нетипична, но в университета срещнах хора, които ме накараха да чувствам, че принадлежа на това място. Срещнах ГАЛЕН! Винаги съм вярвала, че основната движеща сила е Любовта. Фондацията е това, което ми даде мотивацията да изляза от тъгата си и да я пренасоча в Любов. И тъй като чакането нещо да се случи е излишно, ние ще случваме нещата. Заедно, ще покажем какво могат да направят група млади хора. Защото ние вярваме в това, което правим!


Христина Лечева, представител за Централна България.

Казвам се Христина Лечева, на 20 години от град Шумен. Уча право във Великотърновския университет, а през свободното си време се занимавам с музика. Член съм на фондация „Гален Темелков“, защото искам мисията на Гален да бъде продължена, а именно – да помага на хората в нужда. Искам хората, които нямаха честта и удоволствието да се докоснат до този невероятен ЧОВЕК, да го направят чрез нас. Като един, за един, вместо един…


Божидар Йовев, арт представител.

Казвам се Божидар Йовев и съм студент във FALMOUTH University, Великобритания. Изучавам музика – инструмент китара. През годините на нашето приятелство, Гален винаги е бил до мен, дори и в най-тежките ми моменти. Реших да бъда част от Фондацията, защото сега имам възможността да връщам добротата, която той показа към мен. Винаги в мен!


Мария Андреева, арт представител.

Казвам се Мария Андреева. Уча в училище по изкуствата „Сава Доброплодни“. Рисувам, ходя в детско-юношески театър „БИС“, и всъщност изкуството е моята същност. Фондацията ме свързва отново с Гален, защото по този начин той винаги ще е с нас. Но ме свързва и с всички, които са в нея, които дават сърцето и душата си на тази невероятна възможност да помагаме на хората и да дадем начало на промяна към по-добро. Заставам зад вас, моето семейство, и ви подкрепям с безусловната си любов и вяра. Ние сме и ще бъдем заедно!


Полина Младенова, арт представител.

Полина Младенова, 18 години. Уча в ППМГ “Нанчо Попович” гр. Шумен. Занимавам се главно с музика или по-точно с поп и джаз пеене, както и свиря на пиано. Също така съм и в модната индустрия като фотомодел. Във фондацията съм, защото Гален е мой Приятел и искам да помогна чрез нас да осъществи мечтите и целите си. Поради това желая да участвам в реализирането на всички проекти, с които да подкрепяме хора, които като Гален са с призванието да учат медицина и да бъдат лекари. Сега сме малка група, приятели на Гален, но ще ставаме все повече, вярвам в това!


Мирослав Минчев, представител спорт и рехабилитация.

Казвам се Мирослав Минчев, студент в Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Във фондацията съм, със сърце и дух, заради моя близък и верен приятел Гален. Тук съм за да направя за него това, което той би направил за мен. Приятелството е над всичко!


Теодор Христов, представител спорт и рехабилитация.

Казвам се Теодор Христов, 20 год., студент във Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“. Аз съм част от фондацията за да поддържам мечтата на моя брат Гален, с когото бях твърде малко време в живота. Но вярвам, че по този начин ще поддържаме паметта за него жива, а това е победа над смъртта. Поради това ще помагам на фондацията, с всичко което мога за нейното развитие, както и за всеки неин член или нуждаещ се от нас.


Кристиян Маринов, представител проекти и финанси.

Казвам се Кристиян Николаев Маринов, 21 г., студент в Технически университет – Варна. В началото станах част от фондацията, защото съм близък приятел на Гален. Впоследствие оставам в нея не само заради това. Оставам и заради каузата да се помага безрезервно, искам да съм полезен с всичко, което е по силите ми, каквото и да е то. Искам след време, когато тази засега малка група хора с големи мечти се разрастне и се заговори за нея по света, да мога гордо да кажа „Аз съм част от това!“