Лицата на Фондацията

Mомичетата и момчетата на Фондацията са ядрото, около което се завихрят идеите, енергиите на доброто и действията, водещи към осъществяване на проектите ни. Ядрото, от което тръгна фондация „Гален Темелков“, за да извърви пътя „AD ASTRA PER ASPERA“…

В поредицата визитки, искаме да ви представим тези момичета и момчета с имената и лицата им, с личностните и обществените им проекции, с индивидуалните им пътеки, със собствените им думи.


Божидар Йовев

Казвам се Божидар Йовев и съм завършил музика във FALMOUTH University, Великобритания. Изучавам и преподавам музика – инструмент китара. През годините на нашето приятелство, Гален винаги е бил до мен, дори и в най-тежките ми моменти. Реших да бъда част от Фондацията, защото сега имам възможността да връщам добротата, която той показа към мен. Винаги в мен!


Галя Гавраилова

Казвам се Галя Гавраилова, студент в Художествената академия. Аз съм част от Фондацията, защото Гален е една вечна част от мен. За да продължа неговото призвание и да съхраня добротата на сърцето и духа му, които да дават пример колко истински и достоен може да бъде човек. Живеем във времена, в които света се намира в душевна безпътица. И ако Фондацията не може да бъде компасът, то поне може да начертае ориентир за откриването му… За възтържествуването на идеалите, горящи в синия пламък в очите на едно вечно момче.


Дария Червенкова

Казвам се Дария Червенкова и съм член на Фондацията още от самото ѝ начало. Завършила съм филиал Шумен към МУ-Варна, специалност „Акушерка“. Запознах се с Гален в гимназията, в едни от най-хубавите години на човек, времето, в което срещаш хора, които ще останат в сърцето ти за цял живот. Е Гален е точно от тези хора!Човек, който аз винаги ще нося със себе си, в сърцето си, в мислите си… Мой приятел, чийто смях ще чувам на всяка една наша сбирка, чиято усмивка ще усещам да грее в душата ми, след всеки завършен проект. Знам, че ние заедно ще продължим пътя му, той ще ни води напред със светлината си и ще дадем от добротата му на всеки един, който има нужда от нея!


Десислава Петрова

Казвам се Десислава Манолова Петрова, студентка по медицина в МУ-Варна. Зад избора ми да съм част от фондация „Гален Темелков“ стои личен мотив – един невероятен млад човек, целеустремен и борещ се, за да постигне мечтите си. Мой ПРИЯТЕЛ. Не може пътят на такъв човек да спре, заради това като член на Фондацията съм един от хората, които ще продължат пътя на Гален. В ядрото на Фондацията са именно такива, нахъсани и целещи се в успеха хора, обединени от общите идеали, всеотдайни и готови да помогнат. Като човек, още повече бъдещ лекар, мое задължение и отговорност е да помагам на околните. Поради тези причини съм част от фондация „Гален Темелков“ и ще работя с много усърдност, старание и желание, за да се реализира всеки един проект на Фондацията.


Екатерина Маджарова

Казвам се Екатерина Маджарова и съм студент по медицина в МУ $Проф. д-р Параскев Стоянов”, Варна. Медицината винаги е била единственото ми желание за бъдещо развитие. Вярвам в нея, в новите възможности и виждам прогрес за човечеството!Фондацията за мен е нещо подобно, всеки ден се учим и търпим развитие! В крайна сметка всяка трудност си заслужава, защото млади хора помагат на други млади хора по пътя им в живота!


Ива Рижова

Казвам се Ива Рижова и уча медицина в Медицински университет – Варна. Всъщност първата ми любов бяха танците и ще продължавам да танцувам и професионално, и за себе си, докато мога. Комбинацията балерина-лекар може да е нетипична, но в университета срещнах хора, които ме накараха да чувствам, че принадлежа на това място. Срещнах ГАЛЕН! Винаги съм вярвала, че основната движеща сила е Любовта. Фондацията е това, което ми даде мотивацията да изляза от тъгата си и да я пренасоча в Любов. И тъй като очакването нещо да се случи е излишно, ние ще случиме нещото. Заедно ще покажем какво може да сътвори група млади хора. Защото ние вярваме в това, което правим!


Ивайло Недялков

Наричат ​​ме Ивайло, Ивака или Иво, студент по медицина в МУ-Варна. Ентусиаст-танцьор, вечен оптимист. Мото в живота: „Carpe diem!“-„Живей за мига!“ Ако някога сте чели книгите/гледали филмите „Властелина на пръстените“, „Хари Потър“, „Ерагон“- ние с Гален сме Фродо и Сам, Хари и Рон, Ерагон и Роран – не баш братя, но най-близкото до него. Отговорността, Изпълнителен директор на Фондацията (или както между нас си „Задругата“), е нещо доста голямо и отговорно, но заедно ще успеем да покажем, че „светлина има и в най-тъмните места и има кой да светне лампата“. Както Малкият принц е казал: „Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително всичко да им обясняват и обясняват“. Затова ще ви покажем в действие как се сътворява Път и ще го извървим заедно с моя брат по дух – Гален.


Катерина Великова

Казвам се Катерина Великова и съм член на Управителния съвет на фондация „Гален Темелков“. Завършила съм Медицински колеж-Варна, специалност „Рентгенов лаборант“. С Гален сме приятели от деца и той винаги ще бъде част от мен, както и има специално място в сърцето ми. Споделяли сме прекрасни моменти в живота и никога не бих позволила този невероятен човек да бъде забравен. Във Фондацията съм, именно защото чрез нея искам да съхраня спомените за моя скъп приятел и да предам цялата си положителна енергия за създаване и развитие на един по-справедлив свят за нуждаещите се, за всички нас.


Кристиян Маринов

Казвам се Кристиян Николаев Маринов. В началото станах част от Фондацията, защото съм близък приятел на Гален. Впоследствие оставам в нея не само заради това. Оставам и заради каузата да се помага безрезервно, искам да съм полезен с всичко, което е по силите ми, каквото и да е то. Искам след време, когато тази засега малка група хора с големи мечти се разрастне и се заговори за нея по света, да мога да кажа „Оз съм част от това!“


Мария Андреева

Казвам се Мария Андреева. Фондацията ме свързва отново с Гален, защото по този начин той винаги ще е с нас. Но се свързвам и с всички, които са в нея, които дават сърцето и душата си на тази невероятна възможност да помагаме на хората и да дадем началото на промяната към по-добро. Заставам зад вас, моето семейство, и ви подкрепям с безусловната си любов и вяра. Ние сме и ще бъдем заедно!


Милен Чолаков

Казвам се Милен Чолаков и съм член на Управителния съвет на фондация „Гален Темелков“. Изучавам медицина в МУ-Варна, като едновременно с това се занимавам професионално с баскетбол и фитнес. Мото в живота: „Mens sana in corpore sano“ – „Здрав дух в здраво тяло“. Вярвам в това, че човек трябва да се стреми към баланс между физическото и психическото си развитие. Заедно с Гален бяхме в ежедневни битки и с хубавото и с лошото в живота, до последния му ден. Но неговото дело и участие не завършват със земния му път, а именно се прераждат и разрастват в едноименната Фондация, която с помощта на невероятни млади хора създадохме! Винаги с нас!


Мирослав Минчев

Казвам се Мирослав Минчев, студент в Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Във Фондацията съм, със сърце и дух, заради моя близък и верен приятел Гален. Тук съм за да направя за него това, което той би направил за мен. Приятелството е над всичко!


Михаела Тончева

Казвам се Михаела Тончева, практикуващ психолог с нестандартна визия за живота и разнородни интереси. Вниманието ми е фокусирано върху проблемите на младите хора, като вярвам, че решението им зависи от личен пример и мотивация за изграждане на идеален социум. Моя страст е философията – подкрепям критичното мислене и идеите извън рамката. Припознавам смисъла на Фондацията, тъй като силно вярвам в идеите на Гален и знам, че заедно можем да ги превъплътим в реалност. Като част от Фондация „Гален Темелков“ вървя към звездите! Надграждайки себе си, можем да създадем свят на идеали. Наш свят!


д-р Момчил Тонев

Казвам се Момчил Тонев, завършил съм медицина в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Но днес, аз се заклевам пред Вас, че с ръцете си и ума си не само ще лекувам, но и ще прегръщам. Така прегръщам едно небооко момче – Гален Темелков, чието име носи тази Фондация. С него ще вървя рамо до рамо в идеята за един по-добър свят! Ще следваме светлината и няма да губим вярата си в чудото, ще подслоняваме човеколюбието и ще утешаваме с любов! Това е моята причина да съм тук!


Петър Тончев

Казвам се Петър Тончев, член на Управителния съвет на фондация „Гален Темелков“. Станах част от Фондацията, защото Гален е мой много близък приятел, винаги съм го приемал като брат, и искам името му да живее вечно, както и делата му, проявени чрез нас. Ще давам всичко от себе си и ще се раздам ​​за всеки проект на Фондацията и за всеки, който има нужда от нас. Вярвам и ще се боря добрите дела да останат и да станат все повече.


Полина Младенова

Казвам се Полина Младенова и съм студентка в Софийския университет. Занимавам се главно с музика или по-точно с поп и джаз пеене, както и свиря на пиано. Също така съм и в модната индустрия като фотомодел. Във Фондацията съм, защото Гален е мой Приятел и искам да помогна чрез нас да осъществим мечтите и целите му. Затова ще участвам в реализацията на всички проекти, с които да подкрепяме хора, които като Гален са с призванието да бъдат лекари. Вярвам, че Фондацията е място за много млади хора да реализират мечите и целите си


Рафаела Петрова

Казвам се Рафаела Петрова и уча медицина в Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов“ – Варна. Участвала съм в различни младежки и доброволчески организации, пяла съм в хор „Бодра песен“ години наред, а изявата на творческо въображение посредством изкуството ме вдъхновява и стимулира да напредвам в науките. Фондация „Гален Темелков“ за мен е забележителна общност, в която мога да дам своя принос за различни благородни каузи. Като студент по медицина осъзнавам стимулите, които даваме както на бъдещите медици, така и на колегите ни да изберат и да се развиват в науката. Фондацията ми дава принадлежност към екип от амбициозни млади хора. Удовлетворена и горда съм да популяризираме името на Гален Темелков и чрез него да променяме средата ни към по-добро.


Светослав Димов

Казвам се Светослав Владимиров Димов, учител по химия. Аз съм част от фондация „Гален Темелков“ – това е избор, който съм направил с всяка частица от себе си и напълно вярвам, че приятелите трябва да се подържат един друг, винаги! Мотивацията ми е да продължавам напред и да се боря, за това което смятам за правилно, знаейки че във всеки един момент Гален е с мен. Заедно с другите членове, аз съм тук, за да помогна на Фондацията да стане това, което Гален бе, като личност – звезда на която можеш напълно да разчиташ!


Теодор Христов

Казвам се Теодор Христов, студент във Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“. Аз съм част от Фондацията за да поддържам мечтата на моя брат Гален, с когото бях твърде малко време в живота. Но вярвам, че по този начин ще поддържаме паметта за него жива, а това е победа над смъртта. Заради това ще помагам на Фондацията с всичко, което мога за нейното развитие, както и за всеки неин член или нуждаещ се от нас.


Христина Лечева

Казвам се Христина Лечева и уча право във Великотърновския университет, а през свободното си време се занимавам с музика. Член съм на фондация „Гален Темелков“, защото искам мисията на Гален да бъде продължена, а именно – да помага на хората в нужда. Искам хората, които нямаха честта и удоволствието да се докоснат до този невероятен ЧОВЕК, да го направят чрез нас. Като един, за един, вместо един…